Make bubbles not war
Blijf op de hoogte en volg Wieneke, Sander, Frederique, Yves
29 Juli 2012 | Thailand, Koh Tao
Na 45 minuten rijden komen we nagenoeg langs ons Resort. No no, een andere opstap dan Hue Hin was er niet volgens onze incompagny tripadvisor....
Na een uurtje of vijf bussen komen we bij de boot en de zon gaat spontaan schijnen. Smile. Na 1,5 uur mr. Bean kijken zijn we bij Ko Tao. Heerlijk. Met de gebruikelijke "hassle" de boot af. Aan het eind van de pier staan alle taxidrivers ons op te wachten inclusief de "proppers" van de hotels. Als volleerde reizigers weten wij natuurlijk dat we gewoon een naam van een Resort moeten noemen. Dan wordt je naar een pick-up begeleid die je weg brengt. Eenmaal bij het Resort aangekomen controlleert niemand meer of je incheckent maar heb je wel een gratis ritje. We blijven uiteindelijk Nederlanders. Bij het instappen kruipen Yves en ik achter in de open bak (lekker stoer met de manen in de wind), maar als we Frederiqueje ook in willen laden blijken ze een apart plaatsje te hebben voor onze royalty. Zij wordt meegenomen naar de chauffeurscabine. Lekker geaircoot met wit leren bekleding. Voor de hofdame Mama is ook nog wel ergens een plekje vrij.
Wij hebben twee slaapplekken op het oog: AC Resort en Ban's. AC zijn we vaker geweest. Als we deze plek checken blijkt deze plek godsgruwelijk onderkomen. Zo snel kan dat gaan. Het was de Palace to be. In 2006 nog een geweldige vakantie met Tinus gehad, jammer om te zien. Dan op naar Ban's. Helemaal prima. Top receptie, top kamers, top duikfaciliteit, top restaurantje, top prijs (grrr.)
Of in de ochtend of in de middag twee duikjes gemaakt. Mijn (Sander) buddy's varieerde van de Zwitsers Patrick en Diana tot de Engelsman of beter engelsjongen Blue, tevens divemaster!? 73 duiken rijk en allemaal gedoken in Ko Tao bij 30 graden en 30 meter zicht. Of ik al eerder had gedoken? Euh, I did some dives.
Mijn eerste duik was met Blue op het Hin Pee Wee wrak. Mooie boot, te meer omdat die onder water ligt.. Sjiek, mooi kunnen we er lekker doorheen duiken......(Blue) uhm, I don't have my Padi Wreckspecialty. Oh geen probeelm dan gaan we naar de bodem er om heen en dan langzaam rondom naar boven....uhm I don't finisch my Padi deepdive specialty and the bottum is at 36 meters.
30 Juli 2012 - 11:20
Frans :
Zeg Sander dan neem je de duikinstructies toch gewoon over. Kun je ook nog lekker wat verdienen.
groetjes aan Wieneke en onze prins en prinses,
Elly en Frans
02 Augustus 2012 - 19:39
Make Bubbles Not War:
Hoi,wereldreizigers wat leuk alle foto,s en berichten.voor ons is het wel ietjes lang dat jullie weg zijn, maar we zijn blij dat jullie er zo van genieten en doe dat de laatste week vooral. Nog heel veel plezier en dikke kus voor alle vier.denise dre en de rest. -
02 Augustus 2012 - 19:46
Yves En Frederique:
Ha koekebakkers als jullie thuis zijn dan moeten jullie maar een pannenkoekenhuis gaan beginnen Yves wordt de bakker en Frederique de verkoopster en je ouders betalen alles en opa Dre wordt jullie beste klant geniet nog van de komende dagen en kom goed thuis we missen jullie toch wel.
Groetjes dubbel D.(Denise en Dre)