No worries - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Wieneke, Sander, Frederique, Yves - WaarBenJij.nu No worries - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Wieneke, Sander, Frederique, Yves - WaarBenJij.nu

No worries

Door: Wieneke en Sander

Blijf op de hoogte en volg Wieneke, Sander, Frederique, Yves

22 September 2004 | Australië, Byron Bay

Wauw, wauw en nog eens wauw. we hebben net zeggen en spreken 30 minuten geleden 3 bultrug walvissen gezien. Tja voor de provinciaaltjes op reis is dat dan natuurlijk weer heel wat. En dan hebben we het nog niet gehad over de dolfijnen die we de twee dagen ervoor op 20 meter afstand hebben gezien.

Oja, jullie begrepen het natuurlijk al we zitten in Australie. Na een flinke vlucht vanuit BKK en Tapei (inclusief computerspelletjes) zijn we in de vroege ochtend gearriveerd in Sydney. Het backpacken voor beginners kon beginnen. Op het vliegveld is alleen al een hele hoek ingericht met alle nummers, brochures en boekjes van trips en hostels met bijgeleverd een phone aan de muur. Voor ons twee diehard backpackers iets te veel van het goede. We have done South-East Asia you know.

We hebben in 2 dagen tijd niets van Sydney gezien, alleen een campertje geregeld. We komen later toch terug en dan doen we het op ons gemakje. Wien heeft haar eerste snakebite gedronken toen we samen waren stappen met een Canadees, zwaar gejetlagd, stelletje.
Midden in de nacht werden we wakker van een beekje naast ons hoofd. Was een van onze 8 kamergenoten in zijn eigen backpack aan het plassen van pure zattigheid. Moet je als 18 jarige maar niet te veel drinken, zal lekker geroken hebben de dag erna.

Na het campertje (met de naam 'have a drag) midden in Sydney!!! notabene linksrijdend, opgepikt te hebben zijn we over de Harbor Bridge richting oost kust gereden. En route hebben we 3 kangaroo's zien liggen maffen op green van een golfbaan en pelikanen zien dobberen in afgelegen meertjes.

De eerste nacht slapen in 'bubbles' (klinkt toch beter als 'have a Drag') was op een parkeerplaats bij een roadhouse. We zijn slechts een keer wakker geworden, rond 4 uur, van een mafkees die keihard de muziek aan had staan in zijn auto. Het deuntje hebben we nog steeds in ons hoofd en neurien we dageljiks.

Nu slapen we op een camping in Byron bay. Een hippie, surfersstadje direct aan zee met gezellige straatjes en winkeltjes. We vertrekken vandaag naar brisbane en vervolgens gaan we naar Frasier Island.

Tot zo ver de eerste up-date vanuit een zonnige Australie. De groeten en tot over twee weekjes ofzo.

Foto's volgen later, ging effe niet zo makkelijk.

• 22 September 2004 - 05:22

Frans:

Hallo jullie. Ik begrijp dat het in een westers georienteerd land (sorrie werelddeel) als Aussis land veel moeilijker is om alles goed op internet te krijgen. Jullie begrijpen wel dat we benieuwd zijn naar foto's. Het lijkt me fantastisch om van kort bij deze geweldige dieren te zien. Veel plezier in de komende weken

• 22 September 2004 - 11:42

Zusje Veerle:

heyyyyyyyyz cool man dat jullie bultrug walvissen gezien hebben en wien heb jij naar je zin dan in nederland ik wil best ook naar Sedney willen maar ja later ga ik ook op wereld reis als ik geen werk hoef dan ga ik met mijn vrienden door de wereld heen maar ik weet het niet zeker heb je nog meer dieren in de water gezien voorbeelt een haai in de water of zo want is cool een haai te zien nou goed dan hoop dat jullie zo goed hebben met de weer en nog veel plezier in de komende weken doei p.s en doe rustig kusjes=xxxx=

• 22 September 2004 - 14:39

Jessie:

Het klint al gelijk heel anders dan de vorige verhalen. Hebben jullie geen cultuurshock? Je kunt nu weer alles verstaan. Wat leuk dat je gelijk kennis hebt kunnen maken met de lokale beesten. Klinkt heel wat spannender dan het Voerendaalse nieuws: er loopt een vos op de kunderberg rond. Amuseer jullie maar met de joeys de rest wat jullie nog tegen komen.

• 22 September 2004 - 14:46

Sanne:

Hee guys!

Dit lijkt me echt gaaf, zal wel enorm indrukwekkend zijn al die dieren die we hier niet in het wild hebben! Dus de foto's moeten maar snel getoond worden. Downunder zal 't al lente cq zomer zijn, hier regent 't heerlijk oudhollands, nog ff en we kunnen aan de stamppot of erwtensoep ;)
    Ik wens jullie wederom viel spass en voorzichtig met Bubbles he (safety 1st Wien)

• 23 September 2004 - 09:02

Toine En Nicole:

Hey Wien en Sander!!

Wat een verhalen zeg, we hadden al van verschillende mensen gehoord dat jullie een eigen site hebben. En nu wij zelf gisteren een last minute naar Bangkok hebben geboekt hebben wij jullie berichten eens goed doorgelezen!! Zo te lezen hebben jullie al ontzettend veel gedaan en zijn jullie mega aan genieten gaaf zeg!!! Wij willen vanuit Bangkok naar Maleisie reizen al kan ik uit jullie berichten halen dat Thailand ook zeker de moeite waard is!!! Ach we hebben nog twee dagen om hierover na te denken!

Geniet er nog lekker van!!

Groeten Toine en Nicole (inmiddels family Weijers!!!)

• 23 September 2004 - 11:18

Nicole En Sanne:

hee Wien en Pom

dubbele newsflash uit Holland; André Hazes is vandaag overleden :( en Haantje en zijn vrouw krijgen in het nieuwe jaar een klein Kuikentje :)
    gruus van die Rooie en Blonde

• 24 September 2004 - 20:25

Jolanda Norris:

Hallo luitjes,

Ik heb net een e-mail ontvangen van Jessie mijn nicht in Nederland. Wat een avontuur daar in Oz! Wij hebben 2 jaar in Sydney gewoond en vonden het fantastisch. Nu zijn we weer terug in Nieuw Zeeland, Wellington en als jullie hier komen zijn jullie van harte welkom! Jullie kunnen op zolder slapen. We wonen aan het strand en de bus is om de hoek. Wij wonen met zijn viertjes. Danielle (10) en vivien (7) en mijn man Richard en ik.

Tot ziens!

Jolanda

PS. Bel even als je komt
    24 Monrostreet
    Seatoun
    Wellington
    Phone 04 9779312

• 26 September 2004 - 14:09

Rianne:

Hi Pom en Wien, wat een super land Australie. Mooi om te zien hoe jullie stralen op de foto's. liefs Rianne

• 26 September 2004 - 14:11

Rianne:

Toine en Nicole, gefeliciteerd met jullie huwelijk! hoorde van Claudje dat 't feest super was en dat Nicole er GEWELDIG uit zag. gr. Rianne

• 26 September 2004 - 18:00

Shirley En Martijn:

He jullie zijn eral!
    Helemaal super. We kunnen niet wachten... we zijn nu echt aan het aftellen. Sander had je mijn mailtje op je hotmail nog gehad? Gaan we elkaar treffen? Groetjes en enjoy!

• 08 Oktober 2004 - 13:55

Roel:

3 walvissies, watje.
    wij zaten tussen een maiting party, 1 vrouwtje, ca 10 mannetjes en we konden niet meer weg met ons bootje. overal walvissen, alleen niet boven ons....

kijk maar eens in je mail

groeten
    R

• 14 Oktober 2004 - 11:55

Frans:

hello R,
    geef me jullie mail nog eens svp

• 14 Oktober 2004 - 13:05

Oma Nelly:

volg jullie op de voet, heel interresant allemaal om dit allemaal te zien. Voor mij is dit bijna niet te begrijpen dat dit allemaal zomaar kan. wens jullie nog een hele fijne reis en wel voorzichtig zijn...kus van oma

• 12 November 2004 - 18:14

Agnes:

jag tänkte jag skulle skriva på svenska så får ni se hur kul det är när man inte förstår!